Verhit de zonnebloemolie of olijfolie in een flinke pan.Snipper de ui en bak deze in de olie. Pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe. Bak tot de ui glazig wordt. Voeg nu kerriepoeder, koriander, kurkuma en laurierbladeren toe en roer alles goed door.Snij de struisvogel biefstuk in stukjes, en braad deze eerst tegen de binnenkant van de hete pot. Voeg daarna de ui en kruiden toe. In plaats van struisvogel kun je ook rundvlees , lamsvlees of kip gebruiken. Bak het vlees tot het bruin is.Schil nu de aardappels en snij ze in stukjes. Als het vlees goed is leg je de stukjes aardappel boven op de laag met vlees.Maak de verschillende groenten schoon en snij deze ook in stukjes. Meng de soorten door elkaar en maak een laag bovenop de laag aardappels.Als laatste maak je de tomaten schoon en snij je deze ook in stukjes. De tomaten vormen de bovenste laag. Bestrooi met wat zeezout en grove peper en laat het geheel twee tot drie uur sudderen op de laagste stand of laag vuur."Eet lekker"
Notities
Dit recept heb ik in Zuid Afrika leren maken bij Kariega Lodge.Het is een stoofpot gerecht en de struisvogel is makkelijk te vervangen voor kip of rundvlees.Je kunt een gietijzeren braadpan (het liefst met pootjes, gebruiken op een open vuur (dus in de kooltjes, of op je rooster van de BBQ zetten.