Ga terug

Varkenshaassaté

Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 10 minuten
Keuken BBQ

BENODIGDHEDEN

  • Saté prikkers geweekt in water

Ingrediënten
  

  • 500 gram varkenshaassaté

Marinade

  • 1 stuks limoen
  • 500 ml olijfolie
  • 1 eetl koriander
  • 1 eetl laos
  • 1 eetl gemberpoeder
  • 2 eetl sojasaus
  • 2 eetl ketjap
  • 1 stuks citroengras (sereh)

Satésaus

  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetl gembersiroop
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 eetl kerriepoeder
  • 1 eetl komijnpoeder
  • 1 eetl milde paprikapoeder
  • 1 eetl sambal
  • 1 pot pindakaas met nootjes
  • 1 stuks citroengras (sereh)

BEREIDING
 

  • Pers de limoen en meng met alle ingrediënten voor de marinade.Snijd het vlees in blokken van vijf centimeter en marineer de stukken circa 2 uur.
    Leg de Satéprikkers in het water.
    Rijg het vlees aan de prikkers en gril de saté in circa 10 minuten.
    Verwarm de kokosmelk in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten van de satesaus toe en verwarm zachtjes.
    Serveer de saté’s met de pindasaus en kroepoek.

Notities