Varkenshaassaté
BENODIGDHEDEN
- Saté prikkers geweekt in water
Ingrediënten
- 500 gram varkenshaassaté
Marinade
- 1 stuks limoen
- 500 ml olijfolie
- 1 eetl koriander
- 1 eetl laos
- 1 eetl gemberpoeder
- 2 eetl sojasaus
- 2 eetl ketjap
- 1 stuks citroengras (sereh)
Satésaus
- 400 ml kokosmelk
- 3 tenen knoflook
- 2 eetl gembersiroop
- 2 eetl sojasaus
- 1 eetl kerriepoeder
- 1 eetl komijnpoeder
- 1 eetl milde paprikapoeder
- 1 eetl sambal
- 1 pot pindakaas met nootjes
- 1 stuks citroengras (sereh)
BEREIDING
- Pers de limoen en meng met alle ingrediënten voor de marinade.Snijd het vlees in blokken van vijf centimeter en marineer de stukken circa 2 uur.Leg de Satéprikkers in het water.Rijg het vlees aan de prikkers en gril de saté in circa 10 minuten.Verwarm de kokosmelk in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten van de satesaus toe en verwarm zachtjes.Serveer de saté’s met de pindasaus en kroepoek.
Notities




Harm Jan Bloem
(BRAAI MASTER)
Get Connected
Volg ons ook via onderstaande social media kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van BushKitchen.