Print Options:

Varkenshaas saté

Ingrediënten
 500 gr. varkenshaas
Marinade:
 1 limoen
 500 ml olijfolie
 1 eetlepel koriander
 1 eetlepel laos
 1 eetlepel gember poeder
 2 eetlepel sojasaus
 2 eetlepel ketjap
 1 steel citroengras | sereh
Satésaus
 400 ml kokosmelk
 3 tenen knoflook
 2 eetlepel gembersiroop
 2 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel kerriepoeder
 1 eetlepel komijnpoeder
 1 eetlepel (milde) paprikapoeder
 1 eetlepel sambal
 1 pot pindakaas met nootjes
 1 steel citroengras | sereh
Benodigdheden:
 Satéprikkers
1

Pers de limoen en meng met alle ingrediënten voor de marinade.
Snijd het vlees in blokken van vijf centimeter en marineer de stukken circa 2 uur.

2

Leg de Satéprikkers in het water.

3

Rijg het vlees aan de prikkers en gril de saté in circa 10 minuten.

4

Verwarm de kokosmelk in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten van de satesaus toe en verwarm zachtjes.

5

Serveer de saté’s met de pindasaus en kroepoek.