Close

Varkenshaas saté

Ingrediënten
 500 gr. varkenshaas
Marinade:
 1 limoen
 500 ml olijfolie
 1 eetlepel koriander
 1 eetlepel laos
 1 eetlepel gember poeder
 2 eetlepel sojasaus
 2 eetlepel ketjap
 1 steel citroengras | sereh
Satésaus
 400 ml kokosmelk
 3 tenen knoflook
 2 eetlepel gembersiroop
 2 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel kerriepoeder
 1 eetlepel komijnpoeder
 1 eetlepel (milde) paprikapoeder
 1 eetlepel sambal
 1 pot pindakaas met nootjes
 1 steel citroengras | sereh
Benodigdheden:
 Satéprikkers

Pers de limoen en meng met alle ingrediënten voor de marinade.
Snijd het vlees in blokken van vijf centimeter en marineer de stukken circa 2 uur.

Leg de Satéprikkers in het water.

Rijg het vlees aan de prikkers en gril de saté in circa 10 minuten.

Verwarm de kokosmelk in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten van de satesaus toe en verwarm zachtjes.

Serveer de saté’s met de pindasaus en kroepoek.

Ingredients

Ingrediënten
 500 gr. varkenshaas
Marinade:
 1 limoen
 500 ml olijfolie
 1 eetlepel koriander
 1 eetlepel laos
 1 eetlepel gember poeder
 2 eetlepel sojasaus
 2 eetlepel ketjap
 1 steel citroengras | sereh
Satésaus
 400 ml kokosmelk
 3 tenen knoflook
 2 eetlepel gembersiroop
 2 eetlepel sojasaus
 1 eetlepel kerriepoeder
 1 eetlepel komijnpoeder
 1 eetlepel (milde) paprikapoeder
 1 eetlepel sambal
 1 pot pindakaas met nootjes
 1 steel citroengras | sereh
Benodigdheden:
 Satéprikkers

Directions

1

Pers de limoen en meng met alle ingrediënten voor de marinade.
Snijd het vlees in blokken van vijf centimeter en marineer de stukken circa 2 uur.

2

Leg de Satéprikkers in het water.

3

Rijg het vlees aan de prikkers en gril de saté in circa 10 minuten.

4

Verwarm de kokosmelk in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten van de satesaus toe en verwarm zachtjes.

5

Serveer de saté’s met de pindasaus en kroepoek.

Varkenshaas saté

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
loading...