Close

Skottlebraai

Ingrediënten:
 400 g magere bieflapjes in reepjes
 1 tsp maizena
 2 tbsp ketjap
 2 tbsp medium dry sherry
 1 tsp sambal oelek
 3 bosuitjes
 150 g peultjes
 6 worteltjes
 3 tbsp oestersaus
 50 ml olijfolie

Een oude ploeg is de oorsprong van de skottelbraai.

Het verhaal gaat dat een boer uit Zuid Afrika een roadkill had met een Gemsbok. Hij nam het dier mee naar huis maar wist zich geen raad waarop hij het dier klaar moest maken.
Hij had een oude ploeg staan en haalde deze uit elkaar. Hij maakte een vuurtje en legde daar zijn ploeg (skottel) op.
Dit was de perfecte manier om te braden en is vandaag de dag nog steeds een begrip.

Bereiding:

Maak in een kom een marinade van ketjap, maizena, sherry en sambal. Schep de biefreepjes er door en laat 30 minuten bij kamertemperatuur marineren.

Snij de bosuitjes in stukjes van 3 cm. Maak de worteltjes schoon en snij in plakjes. Haal de peultjes af. Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Verhit de olie in de skottelbraai.

Roerbak de reepjes al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Schep ze op een bord.

Roerbak de bosuitjes, peultjes,wortel en paprika in de hete olie. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groenten nog in 3 minuten beetgaar. Schep de runderreepjes en de oestersaus erdoor.

EET SMAKELIJK!!

Ingredients

Ingrediënten:
 400 g magere bieflapjes in reepjes
 1 tsp maizena
 2 tbsp ketjap
 2 tbsp medium dry sherry
 1 tsp sambal oelek
 3 bosuitjes
 150 g peultjes
 6 worteltjes
 3 tbsp oestersaus
 50 ml olijfolie

Directions

1

Een oude ploeg is de oorsprong van de skottelbraai.

Het verhaal gaat dat een boer uit Zuid Afrika een roadkill had met een Gemsbok. Hij nam het dier mee naar huis maar wist zich geen raad waarop hij het dier klaar moest maken.
Hij had een oude ploeg staan en haalde deze uit elkaar. Hij maakte een vuurtje en legde daar zijn ploeg (skottel) op.
Dit was de perfecte manier om te braden en is vandaag de dag nog steeds een begrip.

Bereiding:
2

Maak in een kom een marinade van ketjap, maizena, sherry en sambal. Schep de biefreepjes er door en laat 30 minuten bij kamertemperatuur marineren.

Snij de bosuitjes in stukjes van 3 cm. Maak de worteltjes schoon en snij in plakjes. Haal de peultjes af. Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Verhit de olie in de skottelbraai.

Roerbak de reepjes al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Schep ze op een bord.

Roerbak de bosuitjes, peultjes,wortel en paprika in de hete olie. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groenten nog in 3 minuten beetgaar. Schep de runderreepjes en de oestersaus erdoor.

EET SMAKELIJK!!

Skottlebraai
Close
loading...