Close

Portobello Caprese (VEGA)

Ingrediënten (4 personen):
 8 portobello's
 buffelmozzarella of
 1624 kleine bolletjes mozzarella
 16 cherrytomaatjes
 verse basilicum blaadjes
 olijfolie (basilicum)
 zout en peper
Overige benodigdheden:
 Vuurvaste schaal voor op de BBQ
 kwastje om in te vetten
 keukenpapier

Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat zijn een goede combinatie! Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!

Bereidingswijze Portobello vullen:

Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen, zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen.
Kwast de champignons, buiten en binnen, in met (basilicum)olie.
Vul de portobello nu met (bolletje) mozzarella, tomaatjes en verse basilicum.
Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal / bakblik.

Bereidingswijze Portobello van de BBQ:

Zet de ovenschaal in het midden op het rooster van de barbecue, als je een deksel op de BBQ hebt dan mag deze dicht, maar het hoeft niet.
Laat ze een minuut of 8 zo staan tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel er nog een beetje olijfolie over, en garneer met nog wat verse basilicum.

Smullen maar!

Ingredients

Ingrediënten (4 personen):
 8 portobello's
 buffelmozzarella of
 1624 kleine bolletjes mozzarella
 16 cherrytomaatjes
 verse basilicum blaadjes
 olijfolie (basilicum)
 zout en peper
Overige benodigdheden:
 Vuurvaste schaal voor op de BBQ
 kwastje om in te vetten
 keukenpapier

Directions

1

Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat zijn een goede combinatie! Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!

Bereidingswijze Portobello vullen:
2

Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen, zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen.
Kwast de champignons, buiten en binnen, in met (basilicum)olie.
Vul de portobello nu met (bolletje) mozzarella, tomaatjes en verse basilicum.
Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal / bakblik.

Bereidingswijze Portobello van de BBQ:
3

Zet de ovenschaal in het midden op het rooster van de barbecue, als je een deksel op de BBQ hebt dan mag deze dicht, maar het hoeft niet.
Laat ze een minuut of 8 zo staan tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel er nog een beetje olijfolie over, en garneer met nog wat verse basilicum.

Smullen maar!

Portobello Caprese (VEGA)
Close
loading...