Close

Knapperig gegrilde buikspek

Ingrediënten
 1 kg buikspek
Marinade:
 royaal zout
 5 eetlepels teriyaki saus
 1 stengel citroengras (sereh)
Benodigdheden:
 BBQ met deksel
 ziplock bag

Koop een lekker groot stuk buikspek met veel vet. Snij de vet kant van de buikspek kruislings in, net tot aan het vlees!
Smeer de buikspek in met royaal zeezout en de Teriyaki saus.
Pak een grote ziplock zak en doe de buikspek erin. Snij het citroengras in de lengte in zodat de smaken goed vrijkomen. Leg het citroengras op de buikspek.
Seal de ziplockbag. Deze manier van marineren kun je minimaal 2 tot 24 uur van tevoren bereiden.

Leg de buikspek met de vetkant naar boven indirect op de barbecue. Hierdoor trekt het smaakvolle vet lekker in het vlees en bedruipt het zichzelf tijdens het garen. Bovendien druipt het vet bijna niet in de BBQ, anders zou er een enorme rookontwikkeling ontstaan.

Doe de deksel op de barbecue, en breng de BBQ naar een temperatuur van circa 100 °C. Laat de buikspek ongeveer 3 uur garen (‘slow cooken’) tot het vlees een kerntemperatuur van minstens 77 °C heeft bereikt.
Wanneer de buikspek klaar is, haal je het van de barbecue, pak je een vlijmscherp mes, en snijd de buikspek in hele dunne plakjes.

Succes en eet smakelijk!

Ingredients

Ingrediënten
 1 kg buikspek
Marinade:
 royaal zout
 5 eetlepels teriyaki saus
 1 stengel citroengras (sereh)
Benodigdheden:
 BBQ met deksel
 ziplock bag

Directions

1

Koop een lekker groot stuk buikspek met veel vet. Snij de vet kant van de buikspek kruislings in, net tot aan het vlees!
Smeer de buikspek in met royaal zeezout en de Teriyaki saus.
Pak een grote ziplock zak en doe de buikspek erin. Snij het citroengras in de lengte in zodat de smaken goed vrijkomen. Leg het citroengras op de buikspek.
Seal de ziplockbag. Deze manier van marineren kun je minimaal 2 tot 24 uur van tevoren bereiden.

2

Leg de buikspek met de vetkant naar boven indirect op de barbecue. Hierdoor trekt het smaakvolle vet lekker in het vlees en bedruipt het zichzelf tijdens het garen. Bovendien druipt het vet bijna niet in de BBQ, anders zou er een enorme rookontwikkeling ontstaan.

3

Doe de deksel op de barbecue, en breng de BBQ naar een temperatuur van circa 100 °C. Laat de buikspek ongeveer 3 uur garen (‘slow cooken’) tot het vlees een kerntemperatuur van minstens 77 °C heeft bereikt.
Wanneer de buikspek klaar is, haal je het van de barbecue, pak je een vlijmscherp mes, en snijd de buikspek in hele dunne plakjes.

4

Succes en eet smakelijk!

Knapperig gegrilde buikspek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
loading...