Varkenshaassaté

Varkenshaas sate recept

Benodigdheden

  • Saté prikkers geweekt in water

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaassaté

Marinade

  • 1 stuks limoen
  • 500 ml olijfolie
  • 1 eetl koriander
  • 1 eetl laos
  • eetl gemberpoeder
  • 2 eetl sojasaus
  • 2 eetl ketjap
  • 1 stuks citroengras (sereh)

Satésaus

  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetl gembersiroop
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 eetl kerriepoeder
  • 1 eetl komijnpoeder
  • 1 eetl milde paprikapoeder
  • eetl sambal
  • 1 pot pindakaas met nootjes
  • 1 stuks citroengras (sereh)

Bereiding

  1. Pers de limoen en meng met alle ingrediënten voor de marinade.Snijd het vlees in blokken van vijf centimeter en marineer de stukken circa 2 uur.
  2. Leg de Satéprikkers in het water.
  3. Rijg het vlees aan de prikkers en gril de saté in circa 10 minuten.
  4. Verwarm de kokosmelk in een pan. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten van de satesaus toe en verwarm zachtjes.
  5. Serveer de saté’s met de pindasaus en kroepoek.

Tips en extra informatie

Eet smakelijk!

Om je vingers bij af te likken

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 
© 2024 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.
BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.