Skottlebraai

Skottlebraai

Benodigdheden

  • BBQ

Ingrediënten

  • 400 gram magere bieflapjes in reepjes
  • 1 tl maizena
  • 2 eetl ketjap
  • tl sambal
  • stuks bosuitjes
  • 150 gram peultjes
  • 6 stuks worteltjes
  • 3 eetl oestersaus
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

  1. Maak in een kom een marinade van ketjap, maizena, sherry en sambal. Schep de biefreepjes er door en laat 30 minuten bij kamertemperatuur marineren.
  2. Snij de bosuitjes in stukjes van 3 cm. Maak de worteltjes schoon en snij in plakjes. Haal de peultjes af. Maak de paprika schoon en snij in reepjes. Verhit de olie in de skottelbraai.
  3. Roerbak de reepjes al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Schep ze op een bord.
  4. Roerbak de bosuitjes, peultjes,wortel en paprika in de hete olie. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak de groenten nog in 3 minuten beetgaar. Schep de runderreepjes en de oestersaus erdoor.

    EET SMAKELIJK!!

Tips en extra informatie

Een oude ploeg is de oorsprong van de skotlelbraai.

Het verhaal gaat dat een boer uit Zuid Afrika een roadkill had met een Gemsbok. Hij nam het dier mee naar huis maar wist zich geen raad waarop hij het dier klaar moest maken. Hij had een oude ploeg staan en haalde deze uit elkaar. Hij maakte een vuurtje en legde daar zijn ploeg (skottel) op. Dit was de perfecte manier om te braden en is vandaag de dag nog steeds een begrip.

Om je vingers bij af te likken

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 
© 2024 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.
BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.