Potjiekos struisvogel

Potjiekos struisvogel

Benodigdheden

  • Dutchoven – gietijzeren braadpan met deksel

Ingrediënten

  • 400 gram struisvogel biefstuk
  • 4 stuks uien in stukken gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 20 gram kerriepoeder
  • 2 1/2 gram kurkuma
  • 1 gram gemalen koriander
  • 8 stuks laurierbladeren
  • 4 stuks vastkokende aardappel in stukken gesneden
  • 1 stuks courgette
  • 1 stuks butternut
  • 8 stuks babymais
  • 1 stuks groene baby pompoen
  • 1 stuks gele baby pompoen
  • 4 stuks tomaten in stukjes gesneden
  • P/Z naar smaak

Bereiding

  1. Verhit de zonnebloemolie of olijfolie in een flinke pan.Snipper de ui en bak deze in de olie. Pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe. Bak tot de ui glazig wordt. Voeg nu kerriepoeder, koriander, kurkuma en laurierbladeren toe en roer alles goed door.
  2. Snijd de struisvogel biefstuk in stukjes, en braad deze eerst tegen de binnenkant van de hete pot. Voeg daarna de ui en kruiden toe. In plaats van struisvogel kun je ook rundvlees , lamsvlees of kip gebruiken. Bak het vlees tot het bruin is.
  3. Schil nu de aardappels en snij ze in stukjes. Als het vlees goed is leg je de stukjes aardappel boven op de laag met vlees.Maak de verschillende groenten schoon en snij deze ook in stukjes. Meng de soorten door elkaar en maak een laag bovenop de laag aardappels.
  4. Als laatste maak je de tomaten schoon en snij je deze ook in stukjes. De tomaten vormen de bovenste laag. Bestrooi met wat zeezout en grove peper en laat het geheel twee tot drie uur sudderen op de laagste stand of laag vuur.
  5. “Eet lekker”

Tips en extra informatie

Dit recept heb ik in Zuid Afrika leren maken bij Kariega Lodge.

Het is een stoofpot gerecht en de struisvogel is makkelijk te vervangen voor kip of rundvlees.

Je kunt een gietijzeren braadpan (het liefst met pootjes, gebruiken op een open vuur (dus in de kooltjes, of op je rooster van de BBQ zetten.

Om je vingers bij af te likken

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 
© 2024 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.
BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.