Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen, zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen.Kwast de champignons, buiten en binnen, in met (basilicum)olie.Vul de portobello nu met (bolletje) mozzarella, tomaatjes en verse basilicum.Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal / bakblik.
Zet de ovenschaal in het midden op het rooster van de barbecue, als je een deksel op de BBQ hebt dan mag deze dicht, maar het hoeft niet.Laat ze een minuut of 8 zo staan tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel er nog een beetje olijfolie over, en garneer met nog wat verse basilicum.
Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat zijn een goede combinatie! Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!
Tips en extra informatie
Smullen maar!
Bewaar dit recept op Pinterest
Bewaar dit recept op Pinterest
Om je vingers bij af te likken
Meer barbecue inspiratie?
Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.
Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.
Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!