
Leg vooraf de saté prikkers ongeveer een half uur in een bakje water. Dit voorkomt het verbranden van de stokjes op de BBQ.
Als je bevroren gamba’s hebt gekocht, zorg dan dat deze ontdooid zijn voordat ze op de BBQ gaan.
Rijg 2-3 gamba’s (afhankelijk van de grootte van de gamba’s) aan de saté prikker. Leg op de gamba’s blaadjes basilicum en omwikkel de gamba’s met de ontbijtspek. Zorg ervoor dat de basilicum bedekt is met de spek. Dit voorkomt dat de basilicum tussen je rooster valt en niet verbrand!
Zodra de BBQ rond de 200°C is leg je de gamba’s dwars op het rooster, dus haaks op de spijlen van het rooster. Dan glippen ze er niet doorheen…..Strooi een beetje chilipoeder en spekkruiden over de gamba’s. Zout is niet nodig want de ontbijtspek is vaak al zout genoeg.
De spek zal om de gamba’s heen smelten en de basilicum “vast” houden .Draai halverwege, na ongeveer 5 minuten, de gamba’s om met een tang. Beweeg de gamba’s een beetje over het rooster zodat de spek los laat van het rooster. Afhankelijk van de grootte van de gamba’s zijn de ze ongeveer in 8-10 minuten klaar.
Tips en extra informatie
Eet smakelijk!
© 2025 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.