Gegrilde bananen

Gegrilde bananen recept

Benodigdheden

  • bbq met deksel
  • Scherp mesje

Ingrediënten

  • 4 stuks normale bananen, zo geel/groen mogelijk
  • bruine suiker
  • drank naar keuze (rum, whiskey, amarula, baileys)

Bereiding

  1. Zorg dat de BBQ op 180-200°C staat en leg de bananen (geen bak bananen) op het rooster naast het vuur, dus indirect.

  2. Doe het deksel van de BBQ dicht. Na ongeveer 25 min zijn de bananen klaar. Dit kun je voelen door er op te drukken. Als de binnenkant zo zacht als de muis van je hand voelt dan zijn ze goed. Haal de bananen voorzichtig van de BBQ en leg ze op een bordje.

  3. Snij de banaan over de lengte in, niet door en door want dan loopt je drank er aan de onderkant net zo hard weer uit…

  4. Giet nu een beetje drank naar keuze in je banaan en flambeer deze eventueel. Let op, dit kan niet met “roomachtige” dranken zoals Amarula en Baileys.

  5. Lepel de banaan uit de schil leeg!

Tips en extra informatie

Gebruik voor de kinderen in plaats van drank stukjes Mars of Snickers in de banaan. Dit zal door de warmte van de banaan smelten. Serveer evt met een bolletje ijs. Succes en eet smakelijk!!

Om je vingers bij af te likken

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 
© 2024 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.
BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.