Crispy lemon chicken

Crispy Chicken BBQ bereiding

Benodigdheden

  • BBQ

Ingrediënten

  • 2 1/2 kilo kippendijen / kippenpoten / vleugels / drumsticks

Droge rub

  • 2 1/2 eetl zeezout
  • 1/2 eetl zwarte peper
  • 1 1/2 eetl grof gemalen knoflook of knoflookpoeder
  • 2 eetl uienpoeder
  • 1 eetl chilipoeder
  • eetl citroenpeper

Bereiding

Voorbereiding

Spoel de kip af en droog de kip met keukenpapier. Besprenkel de kip met de olijfolie en wrijf deze in met de droge rub.Laat de kip gedurende 2 uur in de koelkast marineren. Dit zal ervoor zorgen dat de kip een knapperige (“Crispy”) vel krijgt!

Bereiding

  1. Verwarm de BBQ tot 180°C en gril de kip indirect (dus naast het vuur) ongeveer 30 min. Maak intussen de botersaus door de boter op laag vuur te smelten in een kleine steelpan, voeg de knoflook toe en bak ongeveer 45 seconden. Klop de limoensap er door en haal de pan van het vuur.
  2. Smeer na 20-25 minuten de kip aan beide zijden in met de botersaus. Draai daarna de kip om en gril voor nog 5-10 minuten totdat de kerntemperatuur 90°C is.De kip moet bruin en krokant aan beide zijden zijn.

Tips en extra informatie

Enjoy!

Om je vingers bij af te likken

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 

© 2025 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.

BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.