Côte de Boeuf

Cote de boeuf recept

Benodigdheden

  • bbq met deksel
  • Kernthermometer
  • alu bakje met water
  • (Hickory) rookpallets

Ingrediënten

  • 3 kilo Côte de Boeuf
  • takjes rozemarijn
  • grof (Himalaya)zout
  • olijfolie

Bereiding

Eenvoudig op je BBQ klaar te maken. Concentratie en erbij blijven is van essentieel belang!
  1. Ik doe altijd het volgende; stook je BBQ op tot 140-150°C (voor uitleg zie mijn BBQ tips). Haal de Côte de Boeuf in de tussentijd uit de koelkast zodat hij een kamer temperatuur van ongeveer 18 tot 20°C krijgt. Mocht hij uit het vacuüm komen masseer het vlees zodat de structuur van het vlees wat losser wordt voordat je hem op de grill legt. Dit komt de malsheid ten goede!

  2. Vet je gril in met olijfolie. Leg de Côte de Boeuf op het rooster, indirect dus boven een bakje water en naast de kolen. De hete en vochtige lucht doet de rest. Leg er tevens wat verse takjes rozemarijn langs op. Steek de naald van de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees naast het bot, en leg de meter naast de BBQ. Sluit je BBQ en laat hem 3 tot 4 uur met rust. Hou de temperatuur van max 140-150°C in de gaten! En let op de kerntemperatuur, deze moet 50 tot 52°C zijn. Bij deze kerntemperatuur is hij mooi rosé, wil je hem meer medium hebben haal hem er dan bij 56°C af. Mijn voorkeur is 50°C heerlijk rosé en mals.

  3. Haal hem er na ongeveer 4 uur, bij de gewenste kerntemperatuur, af en laat hem 10 tot 15 minuten rusten en nagaren. Dan heeft hij een kern temperatuur van ongeveer 54°C bereikt en is hij klaar om te eten. Pas als je hem aangesneden hebt strooi je er wat grof Himalaya zout en verse rozemarijn naar wens overheen. Het grove zout geeft een mooie knapperige bite.

Tips en extra informatie

Gebruik wat natte rook pallets of houtsnippers in je houtskool gelijk in het begin. Ik vind de Hickory het lekkerst deze geeft een heerlijke rooksmaak aan het vlees. Serveer erbij wat je lekker vindt. En een heerlijke fruitige rode wijn maar beslist…GEEN SAUS!!!! Deze komt de smaak van dit heerlijke vlees niet ten goede!

Succes en have fun!!

Om je vingers bij af te likken

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 

© 2025 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.

BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.