Portobello caprese
BENODIGDHEDEN
- Vuurvaste schaal voor op de bbq
- Kwastje om in te vetten
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 8 stuks portobello
- 16-24 stuks bolletjes mozzarella of plakjes
- 16 stuks cherry tomaatjes
- verse basilicum blaadjes
- olijfolie (basilicum)
- P/Z naar smaak
BEREIDING
- Bereidingswijze Portobello vullen:Bereidingswijze Portobello van de BBQ:Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen, zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen.Kwast de champignons, buiten en binnen, in met (basilicum)olie.Vul de portobello nu met (bolletje) mozzarella, tomaatjes en verse basilicum.Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal / bakblik.Zet de ovenschaal in het midden op het rooster van de barbecue, als je een deksel op de BBQ hebt dan mag deze dicht, maar het hoeft niet.Laat ze een minuut of 8 zo staan tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel er nog een beetje olijfolie over, en garneer met nog wat verse basilicum.Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat zijn een goede combinatie! Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!Smullen maar!
Notities





Harm Jan Bloem
(BRAAI MASTER)
Get Connected
We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.