Close

Persbericht

Utrecht, 29 april 2020

Een nieuw, stoer programma bij 24Kitchen: BBQ Street.

Buitenspelen met vuur is nog nooit zo lekker geweest! 

Als je dacht dat buiten koken alleen iets is voor de zomer en de bbq alleen voor hamburgers, dan heb je het helemaal mis! Vanaf maandag 11 mei geeft 24Kitchen je met BBQ Street elke aflevering een masterclass over iedereens guilty pleasure waar je spontaan een glimlach van op je gezicht krijgt: de barbecue. Er zal een wereld aan nieuwe bereidingsmogelijkheden met dit stoere, doch eenvoudige apparaat voor je opengaan.

Grootste (inter)nationale grillmasters

Niet de minste namen zijn opgetrommeld voor deze watertandende vuursessies! Jord Althuizen, onder andere wereldkampioen barbecueën, hoofdjury van Grillmasters en schrijver van 8 kookboeken. Harm Jan Bloem, Zuid-Afrikaanse-braaideskundige en jarenlange BBQ-televisiechef bij RTL. En Ralph de Kok, BBQ-kampioen, schrijver van 3 grillboeken en bekend van TV. Zij zijn de Nederlandse grillmasters die alle ultieme BBQ-tips, tricks en geheimen met je zullen delen. Later in het seizoen gaan we internationaal met de bekende Belgische BBQ-held en wereldkampioen BBQ Peter de Clercq. Waar de één helemaal los gaat met sausjes, rubs, marinades en creatieve smaakcombinaties, laat de ander je zien hoe je zonder al te veel poespas met de basics indruk maakt. Voor ieder wat wils! ​​​​

Stap in de wereld van vuur & rook

Grillen, roken, bakken, roosteren, poffen en nog veel meer technieken zullen de revue passeren, maar niet zonder een stap-voor-stap uitleg van hoe je je BBQ moet aanzetten, de temperatuur moet onderhouden, hoe de briketten werken, wat direct en indirect is, welke stukken vlees waarvoor geschikt zijn; de lijst is eindeloos. Houtskool, gas, berkenhout, pizzastenen, kokosbriketten, cederhouten planken en hooi, klei -en drank als smaakmakers…  BBQ Street laat zien dat het stuk staal multifunctioneel is. Met Napoleon Grills, die een verbazingwekkend ontwerp hebben en uitblinken in innovatieve technologie, wordt iedereen een BBQ-expert. 

Technieken & smaken

De vuurvedetten laten niet alleen alle mogelijkheden van de BBQ zien, maar leggen ook uit hoe je zelf vlees bewerkt: ontvliezen, uitbenen, worst of gehakt maken. Maar ze geven ook hun geheimen weg over vis, groente en fruit op de BBQ. Zelfs de grootste leek kan voortaan fluweelzachte zalm, rib eye steak en rokerige paprika nonchalant en in een handomdraai van de BBQ toveren. Van traditionele BBQ-recepten tot internationale verleidelijke hot items zoals matambre, pulled pork en sosaties. Met de Verstegen Specerijen maken de mannen smaakexplosies; rubs en marinades waarmee ze van elk stuk vlees een gerecht uit een ander werelddeel toveren. Het kalfsvlees dat ze gebruiken is van SPK en is duurzaam, licht verteerbaar en heerlijk mals. Het rundvlees is de Limousin uit Frankrijk, favoriet bij de Franse chefs en bekend om de delicate smaak die is gevormd door de rijke bodem en flora waarop de runderen grazen. Loopt het water je al in de mond? Na het zien van BBQ Street wil je direct aan BBQ’en slaan. Het hele jaar door. 

BBQ Street is vanaf 11 mei a.s. dagelijks om 17.30 uur te zien bij 24Kitchen. De afleveringen zijn 24 minuten. Het programma wordt geproduceerd door Camfactor Media Group B.V. CMG is al sinds 2011 gespecialiseerd in het maken van de lekkerste food content voor tv en online. ​​

Trailer BBQ Street:

Close
loading...