Close

BushKitchen

Waar rook is… is BushKitchen!

BushKitchen is het bedrijf van Harm-Jan ‘de barbecueman’ Bloem. Hij braait al meer dan 30 jaar over de hele wereld. Hij was jurylid bij de Jack Daniels wereldkampioenschappen barbecue in Lynchburg, trad op als BBQman bij televisieprogramma’s van RTL en Discovery Channel “Master of the grill” en wordt ingehuurd als pitmaster door diverse restaurants en Bush Estates.

Waar rook is… is BushKitchen! Dat betekent Barbecue met een hoofdletter B: échte stukken vlees en vis, ambachtelijk bereid op o.a. zijn indrukwekkende smoker van 2,5 meter. Met een mix van de Zuid-Afrikaanse braai- en Amerikaanse smoketechnieken grilt en rookt hij heerlijkheden op bedrijfsfeesten, festivals en op partijen van 35 tot 1000 personen.

BushKitchen organiseert in de BBQ Studio barbecue workshops op 3 verschillende niveaus. Tijdens de workshop leert de BBQ liefhebber alle ins en outs van gezond en veilig barbecuen. Vis en vlees roken, ambachtelijk barbecueën, zowel direct (boven) en indirect (naast) het vuur.

Harm-Jan geeft uitleg over de beste vlees- en vissoorten maar ook over groente en fruit op de barbecue. Tijdens deze workshops wordt gewerkt met grote stukken biologisch vlees / vis.

Je krijgt tips over de beste materialen, zoals briketten en houtchips, de verschillen tussen kolen en gas bbq’s, de juiste temperaturen, low & slow, injecteren van vlees, het verschil tussen marinades en rubs en nog veel meer slimme trucs. BushKitchen werkt met de top 10 merken BBQ’s, er zit dus altijd wel een BBQ bij waar je iets over wilt leren.

En omdat je toch altijd het meest leert van zelf doen, steek je zelf de handen uit de mouwen, en ga je uiteraard met z’n allen lekker van genieten van wat je zelf gemaakt hebt onder het genot van een drankje.

Voor elk wat wil(d)s

Harm Jan Bloem

Close
loading...