
Gevulde pompoen
BENODIGDHEDEN
- bbq met deksel
- Gietijzeren pan of aluminium bakje
Ingrediënten
- 2 stuks pompoen (klein)
- 450 gram bospaddestoelen
- 2 stuks rode uien
- 1 stuks groene paprika
- 2 tenen knoflook
- 800 gram gekookte rijst
- 2 stuks eieren
- 2 takjes peterselie
- P/Z naar smaak
- verse tijm naar smaak
BEREIDING
- Steek je BBQ aan en verwarm deze voor tot ongeveer 225°CSnijd de top van de pompoenen open en hol ze uit.Verwijder de pompoen pitten, spoel ze af en bewaar dezeSnij de ui, knoflook, paprika en bospaddestoelenBak in een (gietijzeren) pan de groenten, en geperste knoflook aanVoeg na 6-8 minuten de rijst, kaas, geklopte eieren en kruiden toe en roer het door elkaarVul de pompoenen met het mengsel plaats de top van de pompoenen er weer op.Zet de pompoen indirect op het rooster en bak de pompoen ongeveer 30 minuten op ongeveer 200 graden.Zet nu ook je pannetje of als bakje met de pompoenpitten op het roosterGril deze totdat ze een beetje bruin en knapperig zijnBreng de temperatuur van de BBQ terug naar 175°CBak de pompoen nog eens 25 minutenStrooi wat kaas en de geroosterde pitten over de vulling en serveer!


Harm Jan Bloem
(BRAAI MASTER)
Get Connected
We welcome you to contact us for more information
about any of our products or services.