Côte de Boeuf

Voorbereidingstijd 4 uur
Keuken BBQ
Porties 8 personen

BENODIGDHEDEN

 • bbq met deksel
 • Kernthermometer
 • alu bakje met water
 • (Hickory) rookpallets

Ingrediënten
  

 • 3 kilo Côte de Boeuf
 • takjes rozemarijn
 • grof (Himalaya)zout
 • olijfolie

BEREIDING
 

 • Eenvoudig op je BBQ klaar te maken. Concentratie en erbij blijven is van essentieel belang!
  Ik doe altijd het volgende; stook je BBQ op tot 140-150°C (voor uitleg zie mijn BBQ tips). Haal de Côte de Boeuf in de tussentijd uit de koelkast zodat hij een kamer temperatuur van ongeveer 18 tot 20°C krijgt. Mocht hij uit het vacuüm komen masseer het vlees zodat de structuur van het vlees wat losser wordt voordat je hem op de grill legt. Dit komt de malsheid ten goede!
  Vet je gril in met olijfolie. Leg de Côte de Boeuf op het rooster, indirect dus boven een bakje water en naast de kolen. De hete en vochtige lucht doet de rest. Leg er tevens wat verse takjes rozemarijn langs op. Steek de naald van de kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees naast het bot, en leg de meter naast de BBQ. Sluit je BBQ en laat hem 3 tot 4 uur met rust. Hou de temperatuur van max 140-150°C in de gaten! En let op de kerntemperatuur, deze moet 50 tot 52°C zijn. Bij deze kerntemperatuur is hij mooi rosé, wil je hem meer medium hebben haal hem er dan bij 56°C af. Mijn voorkeur is 50°C heerlijk rosé en mals.
  Haal hem er na ongeveer 4 uur, bij de gewenste kerntemperatuur, af en laat hem 10 tot 15 minuten rusten en nagaren. Dan heeft hij een kern temperatuur van ongeveer 54°C bereikt en is hij klaar om te eten. Pas als je hem aangesneden hebt strooi je er wat grof Himalaya zout en verse rozemarijn naar wens overheen. Het grove zout geeft een mooie knapperige bite.

Notities

Tips:
Gebruik wat natte rook pallets of houtsnippers in je houtskool gelijk in het begin. Ik vind de Hickory het lekkerst deze geeft een heerlijke rooksmaak aan het vlees. Serveer erbij wat je lekker vindt. En een heerlijke fruitige rode wijn maar beslist…GEEN SAUS!!!! Deze komt de smaak van dit heerlijke vlees niet ten goede!
Succes en have fun!!
Bushkitchen---Harm-Jan-Bloem---braaimaster
Bushkitchen---Harm-Jan-Bloem---braaimaster

Harm Jan Bloem
(BRAAI MASTER)

Get Connected

Volg ons ook via onderstaande social media kanalen en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van BushKitchen.

Bel ons
Google maps