Extra Informatie:
Amerikanen gebruiken echter zelden of nooit kruiden en zij maken het vlees altijd zoet met behulp van honing, suiker of appelsap. Dit is ook erg lekker maar gaat op den duur toch vervelen. Wij Nederlanders als wereldontdekkers, hebben door de eeuwen heen bij vele culturen letterlijk in de keuken gekeken en hebben kruiden en specerijen mee naar huis genomen, waarmee we nu de lekkerste en smaakvolste gerechten kunnen maken. We zijn alleen destijds vergeten ze mee te nemen naar Amerika... Doordat het bier in het blikje gaat koken en verdampt trekt de smaak in de kip omdat de poriën van het vlees nog open staan en de eiwitten nog niet gestold zijn. Zelfs de kipfilet die vaak droog is wordt smakelijk sappig. Zorg wel voor een biersoort waarin geen conserveringsmiddelen zitten want deze geven een bittere, vieze smaak aan de kip. Het blikje zorgt ervoor dat de onderkant van de kip open blijft zodat de hitte goed geleid wordt. De kruiden in het blikje verbranden niet, dit zorgt juist voor een optimale smaak.