Steek je BBQ aan en verwarm deze voor tot ongeveer 225°C. Snijd de top van de pompoenen open en hol ze uit.Verwijder de pompoen pitten, spoel ze af en bewaar deze.
Snij de ui, knoflook, paprika en bospaddestoelen. Bak in een (gietijzeren) pan de groenten, en geperste knoflook aan. Voeg na 6-8 minuten de rijst, kaas, geklopte eieren en kruiden toe en roer het door elkaar
Vul de pompoenen met het mengsel plaats de top van de pompoenen er weer op. Zet de pompoen indirect op het rooster en bak de pompoen ongeveer 30 minuten op ongeveer 200 graden. Zet nu ook je pannetje of als bakje met de pompoenpitten op het rooster. Gril deze totdat ze een beetje bruin en knapperig zijn.
Breng de temperatuur van de BBQ terug naar 175°CBak de pompoen nog eens 25 minutenStrooi wat kaas en de geroosterde pitten over de vulling en serveer!
Meer barbecue inspiratie?
Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.
Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.
Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!