Gegrilde gamba’s met spek

Gegrilde gamba's met basilicum recept

Benodigdheden

  • bbq met deksel
  • Saté prikkers
  • BBQ tang

Ingrediënten

  • 24 stuks rauwe gepelde gamba's met staart (vers of diepvries)
  • 24 stuks blaadjes van basilicum
  • 24 stuks langwerpige ontbijtspek plakjes
  • Chilipoeder naar smaak
  • Spekkruiden naar smaak
 

Bereiding

  1. Leg vooraf de saté prikkers ongeveer een half uur in een bakje water. Dit voorkomt het verbranden van de stokjes op de BBQ.
     
  2. Als je bevroren gamba's hebt gekocht, zorg dan dat deze ontdooid zijn voordat ze op de BBQ gaan.
     
  3. Rijg 2-3 gamba's (afhankelijk van de grootte van de gamba's) aan de saté prikker. Leg op de gamba's blaadjes basilicum en omwikkel de gamba's met de ontbijtspek. Zorg ervoor dat de basilicum bedekt is met de spek. Dit voorkomt dat de basilicum tussen je rooster valt en niet verbrand!
     
  4. Zodra de BBQ rond de 200°C is leg je de gamba's dwars op het rooster, dus haaks op de spijlen van het rooster. Dan glippen ze er niet doorheen.....Strooi een beetje chilipoeder en spekkruiden over de gamba's. Zout is niet nodig want de ontbijtspek is vaak al zout genoeg.
     
  5. De spek zal om de gamba's heen smelten en de basilicum "vast" houden .Draai halverwege, na ongeveer 5 minuten, de gamba's om met een tang. Beweeg de gamba's een beetje over het rooster zodat de spek los laat van het rooster. Afhankelijk van de grootte van de gamba's zijn de ze ongeveer in 8-10 minuten klaar.
     
  6. Grill ze niet te lang..... dan worden ze snel taai. Als ze licht roze verkleuren dan zijn ze goed. Eet ze direct van de BBQ, dan zijn ze het lekkerst!
     
    Eet smakelijk!

Om je vingers bij af te likken!

Meer barbecue inspiratie?

Bekijk onze verzameling vol heerlijke BBQ recepten en -video's, lees onze reisverhalen of ontdek Harm Jan Bloem in de media.

Interesse of meer informatie?

Interesse in een van onze workshops? Laat het weten, dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een te gek BBQ-evenement. Geen zorgen, we steken de bbq niet zomaar aan. Eerst elkaar maar eens leren kennen.

Vul het contactformulier in, of bereik ons op via de telefoon of mail!
Hoe kunnen we je helpen?*
Bushkitchen logo

Let's social!

Om je vingers bij af te likken!
Nieuwe events, BBQ-inspiratie en meer in jouw mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 
© 2024 BushKitchen. Gecreëerd door JAKR Communicatie.
BushKitchen werkt volgens de HACCP en de sociale hygiëne code voor de horeca.